sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Terveisiä sängynpohjalta

Jakson alussa enterorokko veti minut sängynpohjalle yli viikoksi, ja nyt pahainen jälkitauti koittaa kovasti tehdä samaa. Olen maannut viimeiset kolme vuorokautta sohvalla- siis ihan tosi, sen kerran kun avomies on muualla, en jaksa kävellä sänkyyn nukkumaan. Mehän on siis viimeinen vuosi jaettu 80cm levyinen sänky kahdestaan, joten siinä yksin nukutut yöt on kyllä olleet aika luksusta. Lähestyvän muuton myötä sänky levenee  120cm levyiseksi, luksusta! Mutta mun piti kirjoittaa teille jaloista, eikä sängyistä.

( kuva: weheartit.com )


Enterorokkohan on lastentauti, ja rokkona aikuisella aiiiivan karmea ja kivulias. Itselläni nousi ihottumaa/rokkoa käsien ja jalkojen lisäksi myös päänahkaan, ja mielipuuhaa sairastamisen aikana taisikin olla jatkuva valittaminen. Nyt kun taudista on tervehdytty, olen ryhtynyt valittamaan jälkitaudeista, joista ehdoton suosikkini on kynsien irtoaminen. Omalla kohdalla kynnet ovat "onneksi" irtoilleet vain varpaista, mutta silti.. Työssäni kenkäkaupassa joudun käyttämään crockseja, ja vastahankitut Swedish Hasbeensit saavat odottaa käyttöön ottoa ilmeisesti kevääseen. Har-mit-taa.

 ( kuva: Brandos.fi ) 


En ole koskaan kokenut säännöllisiä kauneudenhoitorutineeja (kampaamokäynnit, manikyyrit, ripsienpidennykset tms) omana juttuna, manikyyrin olen ottanut vain kahdesti elämässäni ja pedikyyriä en koskaan. Nyt jalat ovat rokkoarpien ja irtoilevien kynsien takia niin kurjassa kunnossa, että olen periaatteideni vastaisesti mielestäni ansainnut hieman hemmottelua.

Koska jalat ovat kipeät, en uskaltautunut ihan suoraan jalkahoitolaan näiden kanssa, vaan lähdin ensialkuun tekemään hoitoja kotona. Kun jalat tästä vähän parantuvat, suuntaan ehdottomasti elämäni ensimmäiseen jalkahoitoon - olen sen ansainnut. Kotikonstit aloitin Cavan keksimillä, Nelly.comilta tilatulla Baby feet - hoidolla. Baby feet on Japanilainen tuote, ja youtubesta kurkatut videot herättivät ensialkuun lähinnä kauhua, mutta kun huomasin tuotetteen olevan myynnissä mm. luontaistuntijat.fi :ssä, uskaltauduin kokeilemaan niitä (ja jos ruudun siellä puolen joku harkitsee kokeilua, niin vinkkinä, että jälkimmäisessä ne ovat viitisen euroa edullisemmat kuin nelly.comissa ). Omat jalkapohjat eivät kärsi mitenkään erityisesti kovettumista, mutta enterorokon jäljiltä jalkapohjan iho on alkanut hieman kuoriutumaan, ja kokeilinkin baby feettiä tätä vauhdittaakseni. Toivon sen myös auttavan irronneiden kynsien kynsinauhojen ja varpaiden ihon kuntoon, jotta uudelle kynnelle olisi mahdollisimman hyvä kasvualusta.

Luontaistuote.fi kertoo Baby Feetistä mm. seuraavaa:

"Baby Foot-sarja on kehitetty erityisesti jalkapohjiin ongelmia aiheuttavien kuolleiden ihosolujen hoitoon. Jalkapohjan iho on paksumpi kuin muiden kehon ihoalueiden ja sen vuoksi vanhoja kuolleita ihosoluja voi kerääntyä jalkapohjaan ihon kuormituksen vuoksi. 

Baby Foot-tuotteen tärkein ainesosa on hedelmähappo, joka on tavattoman hellävarainen muihin happoihin verrattuna. Hedelmähappo tunkeutuu kuolleiden ihosolujen kerrokseen ja vaikuttaa ihokerrosten välisiin demosomeihin, minkä vuoksi kuollut iho on helppo kuoria pois."

 ( kuva: weheartit.com )Viime yönä siis torkuin parituntia öljysukat jalassani, ja kokemus oli ihan miellyttävä, minkäänlaista vaikutusta en tosin vielä ole kokenut, sukkien poisottamisen jälkeen jalkojen iho oli hassunkurista ja rasvailin sitä ennen seuraavaa torkahtamista, mutta jossain lukikin että vaikutukset alkavat noin viikon kuluttua. Mainittakoon, että jalkapöydässä komeileva tatuointi on kirkkaampi kuin aikoihin, sille taisi eteeriset öljyt tehdä hyvää. Raportoin sitten viikon kuluttua, että kuinka kävi. Onko lukijoissa ketää, jolla on kokemusta Baby Feetistä tai suositella hyvää jalkahoitajaa Helsingissä?

3 kommenttia:

 1. voi muru, ihan kamalalta kyllä kuulostaa tää koko setti! voikohan enterorokkoon sairastua aikuisena, vaikka olis sairastanut sen jo lapsena? ts, tuleeko sille immuuniksi sen kerran sairastettuaan? jaksamista sinne sohvan pohjalle! <3

  niin, ja siis, 46 sentin levyinen sänky jaettuna kahdelle?!? what's the matter with you people??!?? :D

  VastaaPoista
 2. Noi kengät on ihanat !!! Toivottavasti paranet pian, oon hengessä mukana x

  VastaaPoista
 3. Maihu, mä en itseasiassa tiedä. Olettaisin että tulee immuuniks, niinkun kai kaikille rokoille? Näin oon ymmärtänyt. Voin olla väärässäkin :D Ja me tykätään nukkua lusikassa :D

  Ja Nepa, eikös. Loppuis vaan toi sade ja helpottais näiden jalkojen kanssa, niin sais ne käyttöön!

  VastaaPoista