tiistai 19. heinäkuuta 2011

We'll always have Paris

Blogia aloitellessani vaikeimmaksi osoittatui blogin nimen keksiminen. Sisältöä tajunnanvirtani on suoltanut jo viikkotolkulla mieleni syövereihin, mutta blogin perustaminen ei toimi kuten ainekirjoitus - otsikko on keksittävä ennen sisältöä. Miten voi muutamaan sanaan tiivistää sen, mitä ajatuksia haluan ja aion täällä jakaa? Millaisen mielikuvan tahdon antaa sivustolle ensi kertaa eksyvälle? Ja jos tiedänkin, mistä aion kirjoittaa tällä viikolla, onko se enää ajankohtaista vuoden kuluttua? Aikani pähkäiltyäni päädyin kuitenkin tähän- ja lupaan ensitöikseni katsella Casablancan, josta blogin nimi lienee poimittu O.P.I:n kynsilakkasävylle, jolta itse sen lainasin.

www.weheartit.com


Blogin nimeä pohtiessani kävin siis läpi kynsilakkakokoelmani, sillä lumenen huulikiiltojen lisäksi O.P.I:n kynsilakka sävyjen nimet ovat mielestäni aina olleet suloisia. Ihailen sitä ihmistä, joka työkseen tehtailee niitä. Suosikkini on rantahiekan sävyinen Barefoot in Barcelona, mutta koska edellisestä Barcelonan matkastani on aikaa yli kaksi vuotta, tulin valinneeksi ajankohtaisemman We'll always have Paris, joka on suloisen syksyinen syvä violetti. Ja kun niin sopivasti palasin juuri eilen kesälomaltani Pariisista.

Seine


Ranskasta lainasin myös oman nimeni, Claire, tarkemmin sanottuna kirjailija Claire Castillolta, jonka  novellikokoelmat kuuluvat sykähdyttävimpiin lukukokemuksiini. Huomenna on pakko kipaista aamulenkillä kirjastoon hakemaan Casablanca ja Castillot. Toivottavasti löysit tiesi tänne ja tulet uudelleenkin. :)

3 kommenttia:

 1. Tosi hyvä nimi! Mut miksi mulle tulee ensimmäisenä mieleen Sinkkuelämää?

  Mä en myöskään tajua Castilloa ollenkaan! siis, luin Äidin pikku pyövelin ja mikä se toinen onkaan joskus pari vuotta sitten enkä tajunnut. Mun mielestä se kirjoitti lähinnä ärsyttävästi. Ehkä pitää ottaa uusintakierros, jos vaikka kirjamakuni olisi jalostunut vuosien saatossa.

  VastaaPoista
 2. Castillo on vähän hämmentävä, tulee mieleen se "saako tälle edes nauraa" - sarjakuva. Mä olen muuten just katsellut pitkästä aikaa Sinkkuelämää shoeboxia, joten voi olla, että oon ottanut jonkun tunnelatauksen sieltä :D

  VastaaPoista
 3. Saako tälle edes nauraa on loistava!

  VastaaPoista