maanantai 12. syyskuuta 2011

Swedish hasbeens

Bloggailu on ääritylsää ilman toimivaa kameraa, ja nyt kun kaikki kolme kameraani ovat enemmän tai vähemmän poissa käytöstä (pikkujärkkärissä joku tuntematon vika, vanha ixus vessanpöntössä kummipojan toimesta ja uudemman pokkarin latausjohto hukassa) joudun taas kerran piristämään tekstiä netistä bongatuilla kuvilla.

( kuva: weheartit.com )


Kamerapuheista kenkiin, ja tarkemmin ottaen uuteen työhöni kenkäkaupan myyjänä. I'm loving it. Ainoa miinus on, että palkka taitaa jatkossa mennä sinne mistä on tullutkin. Sen verran monet parit on jo löytäneet tiensä mun päiväuniin. Edellisessä työpaikassani tepastelin tyytyväisenä ilman meikkiä mintun vihreissä crocseissa, mutta nykyinen työ vaatii suihkussa käymisen lisäksi myös kosmeettista ehostusta ja no, katseen kestäviä kenkiä. Työkenkien valinta on osoittautunut todella vaikeaksi, sillä kengällä on ihan muutama kriteeri täytettävänä. Ensinnäkin sen täytyy olla oman kaupan valikoimasta (sulkee pois crocsit, voi harrrmi), yksivärinen, ei liian koreileva, omaan makuun sopiva ja ennenkaikkea hyvä jalassa. Seisomatyö, kamala kirosana.

finalisti, Gaborin FUIRTI ( kuva: spartoo.fi )

Oman puljun ulkopuolelta ostoskoriin tipahti kahden vuoden harkinnan jälkeen opiskelijan kukkarolle tolkuttoman hintaiset Swedish hasbeensit. Niin kauan kuin muistan, olen joka syksy ostanut uudet keskihintaiset saappaat - joskus nahkaa, joskus tekonahkaa tai nupukkia. Joka kerta vuoden päästä korjautan vetoketjuja, kengänkärkiä ja korkolappuja useamman kymmenen euron edestä, ja vähintään seuraavan syksyn loppuun mennessä kenkä on käyttökelvottomassa kunnossa. Niinpä löysin nyt tarpeeksi katsomani määrän perusteluja, joiden nojalla kotiutin parin Swedish hasbeensin buutseja.

pure love! ( kuva: brandos.fi )


Ihanat ja täysin erilaiset Stella Harasek ja Nelliina ovat vakuuttaneet minut siitä, että hasbeensit sopivat kaikille. Jommankumman blogista muistan myös lukeneeni mantran lailla hokemani perusteen ostamiselle: hasbeensit kestävät aikaa ja hyvin hoidettuina säilyvät äidiltä tyttärelle. Jos lupaus pitää paikkansa, säästän lisää ja ostan ensi syksynä saman kengän mustana.

2 kommenttia:

  1. onnea uuden työn johdosta!
    ystäväni on työskennellyt kenkäkaupassa nyt varmaan kolme vuotta, silläkin tuli alussa hieman sokeus ostelun kanssa ja nyt se kauppaa vuosien varrella haalittuja kenkiä kirpparilla. osassa vielä laput kiinni. tosin hyviä sijoituksiahan ne on jos säilytystila riittää. kerro sitten miten menee hasbeensien kanssa!

    VastaaPoista
  2. Ohhoh, kiitos Verna varoittavasta esimerkistä :DD Täytyy olla varovainen, ettei käy samalla tavalla. Toistaiseks en oo ostanut vielä yhtäkään paria omasta myymälstä (saavutus!) eli ehkä se kenkäpaljous on vaan tehnyt musta harkitsevamman ostajan...?

    VastaaPoista