perjantai 4. marraskuuta 2011

Köyhäilykuukausi

Marraskuussa on blogini ensimmäinen teemakuukausi, ja aiheena on kodikkaasti köyhäily. Teemakuukausi ei vaadi erityisiä uhrauksia, sillä rahat ovat jokatapauksessa äärimmäisen loppu ja seuraavan kerran tilanne on toinen vasta veronpalautuksien saapuessa, eli reilun kuukauden päästä. Teemakuukauden ensimmäisen ja toivottavasti järeimmän askeleeni otin irtisanoessani kalliin asuntoni viikko sitten perjantaina, joten ensimmäinen vinkkini on siis muuttaa yhteen poikaystävän kanssa, hehe.


Köyhäilijän kosmetiikkavinkki

Omissa kulutustottumuksissani on paljonkin parantamisen varaa; olen jostain syystä totuttanut itseni jo teini-ikäisenä selektiivisen kosmetiikan käyttäjäksi, joten tästä on suhteellisen helppo lähteä liikkeelle. Meikkaus tottumukseni ovat muutenkin ulkoavaruudesta, sillä joinakin päivinä lähden töihin täydellisen meikkipohjan ja pitkään väsätyn silmämeikin kanssa, mutta toisinaan sipaisen vain ripsiväriä ja huulirasvaa ratikassa istuessani. Jokatapauksessa pyrin aina pitämään kynteni huoliteltuina, lähinnä siksi, että kassalla rahoja käsitellessä kynnet liuskoittuvat ilman jatkuvaa hellimistä (ja usein myös siitä huolimatta). O.P.I nyt ei varsinaisesti kuulu selektiivisen kosmetiikan piiriin, mutta muualla maailmalla kohtuuhintaisista tuotteista saa täälläpäin maksaa aika selektiivisiä hintoja. Kulutan nimittäin aika tasaiseen tahtiin opin kynsinauhaöljyjä, kuorinta-aineita ja vahvistavia aluslakkoja, joiden kaikkien hinnat ovat 25 eurosta ylöspäin.

Tässä kuussa ja jatkossakin olen hyvästellyt luksusfiiliksien käsienhoidon yhteydessä, ja korvannut edellä mainitut oliiviöljyllä ja Yves Rocherilla. Jälkimmäisessä en sitten ollutkaan käynyt ala-asteen jälkeen, ja käynti yllätti positiivisesti. Kynnet ja kynsinauhat kuorii tehokkaasti Yves Rocherin kuorinta-aine kynsille ja kynsinauhoille, hinta huimat 7,90 euroa. Kynsinauhat kuorinnan jälkeen pehmentää ihan tavallinen oliiviöljy, joka sitäpaitsi on pääosassa useimmissa käyttämissäni kynsinauhavoiteissa muutenkin.  Ja lopputulos on aivan yhtä moitteeton kuin viisi kertaa kalliimpien aineiden kanssa tehdyt kotimanikyyrit.

( kuva: www.yves-rocher.fi )

Kynsiköyhäilyn lisäksi olen luopunut kampaamokäynneistä, jotka kyllä totuuden nimissä olivat muutenkin tässä taloudessa harvoja. Hiukseni ovat luonnonkiharat ja hyväkuntoiset, joten hiustenleikkuu välit voivat olla pitkiäkin. Edellä mainittua oliiviöljyä voi kynsinauhojen lisäksi hieroa välillä myös hiusten latvoihin, ainakin itsellä kaksihaaraiset pysyvät poissa tällä konstilla.

Kotivärjäilyä aina inhonneena kamppailin pitkään juurikasvun kanssa, ja lopulta luovutin ja ostin L´oreal Parisin Sublime mousse - hiusväriä. Allekirjoitan todellakin väitteen vallankumouksesta, niin helppoa sen käyttö on!
Omat hiukseni ovat pitkät ja paksut, ja aiempina kotivärjäyskerroilla olen varustautunut kolmella väripaketilla. Sublime mousseakin ostin kaksi, ihan vain todetakseni, että pärjään hyvin yhdellä. Hintaa paketilla on kymmenen euron tienoilla, joten tällä kokeilulla tulin säästäneeksi reilusti yli 100 euroa. Suosittelen lämpimästi.

1 kommentti:

  1. Opin lakkoja saa muistaakseni 8to8beautysta paljon halvemmalla. Sieltä taisin aikoinaan kynsiöljynkin tilata, ihan naurettavan edullisesti verrattuna Suomen hintoihin. ;)

    Tuo muutto vinkki on kuin onkin oikein kätevä. ;)

    VastaaPoista